Vlada Crne Gore u krizi, Abazovićem svi nezadovoljni /VIDEO/

Klub poslanika Socijalističke narodne partije (SNP) podnio je Skupštini predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav. Samo URA Dritana Abazovića koja je dio parlamentarne većine nije potpisala ovu inicijativu Socijalističke narodne partije.

Prema pisanju Dana, na sceni su sada razne spekulacije, od one da Abazović, ovim potezom, želi da utvrdi pazar i spriječi smjenu ministra policije Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je u emisiji Načisto na TV Vijesti da će oboriti vladu, ako ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović bude smijenjen.

Nakon ove izjave Dritana Abazovića, Demokratska Crna Gora predsednika Skupštine Alekse Bečića optužila je lidera Građanskog pokreta URA za “prevrtljivost i političko licemjerstvo”.

Iz te stranke ocjenjuju da je Abazović “zabio nož u leđa” svima sa kojima je bio u koaliciji i koji su mu bili nadređeni i da nastavlja “u svom prepoznatljivom stilu”.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, u kojem mu je, između ostalog, poručio kako je pokazao da je nedorastao bezbjednosnog sektora i vicepremijera. Milačić kaže da je politički nedopustivo da Abazović ucjenjuje Vladu.

Biro za operativnu koordinaciju, kome je predsjedavao koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović, odlučio je danas da formira Komisiju za analizu rezultata bezbjednosnog sektora u vezi sa događajima na Cetinju proteklog vikenda.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *