Sve više parova ima problem sa sterilitetom /VIDEO/

Neplodnost je dijagnoza sa  kojom se danas suočava  veliki broj parova. Uzrok leži podjednako i u ženama i u muškarcima, a u nekim slučajevima ostaje nepoznat. Međutim , u posljednje vrijeme sterilitet  muškarca  najčešći je razlog prijavljivanja na postupak vantjelesne oplodnje, pokazuju podaci. I na području Bijeljine sve više parova ima problem sa sterilitetom.

Najčešći razlog zbog čega se parovi prijavljuju na postupak vantjelesne oplodnje je narastajući procenat neplodnosti muškaraca. Šta je uzrok ovom narastajućem trendu,  još uvijek nije poznato. Međutim, generalno gledano problem steriliteta je sve prisutniji na našim prostorima. Od 18 do 20 % parova suočava se  problemom ostvarivanja potomstva.

I na području Bijeljine sve više parova ima problem sa sterilitetom. Nažalost sve  je više mlađih parova koji imaju problem sa potomstvom.

Dakle , godinu dana nakon nezaštićenih odnosa ukoliko nije došlo do trudnoće potražite pomoć ljekara specijalista. U ovom procesu jako je važna i psihološka podrška, ali i međusobna među partnerima.

Opširnije u emisiji TV Klinika večeras od 20 časova.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.