Si najavio veći uvoz poljoprivrednih proizvoda iz BiH /VIDEO/

U obraćanju na video-konferencijskom Samitu “17 plus jedan”, na kojem učestvuju zvaničnici Kine i 17 zemalja centralne i jugoistočne Evrope, Dodik je izrazio punu podršku konceptu promocije izgradnje društva zajedničke budućnosti čovječanstva, koju je predložio kineski predsjednik Si Đi Ping, kao i predloženom konceptu razvoja multilateralizma, koji za konačni cilj imaju stvaranje trajnog mira, univerzalne bezbjednosti i zajedničkog prosperiteta.

Dodik je izrazio nadu da ćemo i dalje imati podršku Kine.

Kineski predsjednik Si Đinping zahvalio se Dodiku, rekavši da mu je drago što su interesovanja dvije zemlje usmjerene ka izgradnji zajedničke budućnosti.

Na poziv kineskog predsednika i predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope. istakao je da je Kina pravi prijatelj Srbije jer je zemlja dobila preko potrebnu pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa. A Vučić je danas, tokom vanrednog obraćanja medijima, rekao da su kineske vakcine u srpskom magacinu u Kini i da će sutra stići u Srbiju.

Naveo je da je na sastanku Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope grčki premijer Micotakis rekao da bi bilo dobro da za ulazak u Grčku postoji sertifikat o vakcinaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *