Šeranić: Dinamika vakcinacije zavisiće od dopremanja vakcina /VIDEO/

U Srpskoj je u posljednja 24 časa od posljedica virusa korona preminulo 10 osoba, a potvrđen je 81 novi slučaj zaraze. Među novozaraženima je i još 9 osoba iz Bijeljine.

Kompanija “Krajina grupa” iz Banjaluke potvrdila je Srni da su danas ispunjeni svi zakonski uslovi za puštanje u promet vakcine protiv virusa korone “sputnjik ve”.

Vakcine su trenutno smještene u skladištu ove kompanije, odakle će biti distribuisane prema zdravstvenim ustanovama, naveli su u “Krajina grupi”.

Ministar Alen Šeranić rekao je da će dinamika vakcinacije u Srpskoj zavisiti od nekoliko činjenica, a sve će zavisiti od dinamike isporuke vakcina.

Dinamika vakcinacije u Srbiji je dobra, a cilj je da bude vakcinisano tri miliona ljudi, kažu stručnjaci. Iz Rusije je u Srbiju jutros stiglo još 50.000 vakcina, a za dva dana, 11. februara, trebalo bi da stignu i ruski stručnjaci, koji će sa kolegama iz Instituta “Torlak” razmotriti mogućnosti da “sputnjik Ve” počne da se proizvodi u Srbiji. Danas je počela i revakcinacija, a drugu dozu kineske vakcine primio je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Sve mjere u Srbiji ostaju na snazi odlučio je danas Krizni štab. Dodatni rizik predstavljaju predstojeći praznici.

Ministar zdravlja Srbije smatra da bi Srbija, ako se građani vakcinišu i nastave da budu disciplinovani, mogla da do ljeta stavi pod kontrolu epidemiju virusa korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *