Šeranić: Epidemija pod kontrolom, zdravstveni kapaciteti dovoljni /VIDEO/

Potvrđen je sedmi smrtni slučaj od posljedica virusa korona u Republici Srpskoj. 

U Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci sinoć je, od posljedica virusa korona i više hroničnih bolesti, preminuo prvi pacijent iz Bijeljine i tako postao sedma žrtva ovog virusa u Srpskoj.Pacijent je liječen u Klinici za infektivne bolesti od 31. marta. Potvrđeno je danas još 25 novih slučajeva virusa korna u Srpskoj. Riječ je o 16 muškaraca i devet žena. Iz Banjaluke 16, šest iz Šipova, tri iz Laktaša i po jedna iz Ribnika i Teslića.

U posljednja 24 sata testirano je 316 osoba.

Posljednji podaci koje imamo o broju zaraženih virusom korona pokazuju da sada imamo određeni broj osoba koje dolaze iz seoskih područja, zbog čega apelujemo da se važno da se ljudi ne smiju okupljati niti u vanjskoj sredini u seoskim područjima, ističe ministar.

Istovremeno, dobra vijest je da su procjene epidemiologa Instituta za javno zdravstvo RS pokazale da se kod nas ne bilježi eksponencijalni rast epidemije virusa korona, što znači da su stvari pod kontrolom.

Od virusa su se oporavile 22 osobe, a iz zdravstvenog nadzora je izašlo 12.170 osoba.

Nakon što je obavijestio javnost o epidemiološkoj situaciji u RS, Šeranić je krenuo u posjetu onima koji su na prvoj liniji borbe sa pandemijom virusa korona RS, u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.Zadovoljan je stanjem koje je zatekao.

Odgovornost i disciplina, uz strategije, donose rezultate i spasavaju živote, poručeno je sa ovog mjesta.

I iz FBiH danas stiže vijest da je preminuo muškarac iz Konjica od posljedica virusa korona u bolnici u Mostaru. Preminuli muškarac od prijema u bolnicu bio je u izuzetno teškom stanju i na respiratoru.

Riječ je o još jednom radniku kompanije “Igman” u Konjicu. Ranije je od virusa korona preminuo vozač direktora “Igmana”. Ovo je peta smrt u mostarskoj bolnici od virusa korona, a treća na području ovog kantona.U BiH od virusa korona do sada je preminulo 19 osoba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *