U Srbiju stiglo 11 aviona pomoći iz Rusije /VIDEO/

Nadležni u Srbiji nedjeljama unazad apeluju na građane da ostanu u svojim kućama. Uvedene su i nove mjere kako bi se kontakti smanjili i zaustavilo širenje koronavirusa. Beograđani se, izgleda, ne obaziru na apele. Grad je danas u prijepodnevnim časovima bio pun ljudi. Podsjetimo, danas od 13 časova pa do ponedjeljka u 5 ujutru zabranjeno je kretanje.

Građani će moći da izvedu ljubimce između 23.00 i 01.00 u subotu i u nedjelju od 8.00 do 10.00 i to 200 metara od mjesta prebivališta. Zabranjeno je da na jednom mjestu bude više od dvije osobe. Pred beogradskim prehrambrenim prodavnicama danas nije bilo gužve. Penzioneri su svoju kupovinu obavili jutros od 4 do 7 časova.

Istovremeno, počela je rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dijela objekta koji će biti nova bolnica namijenjena pacijentima oboljelim od Kovid-19, kapaciteta 70 kreveta, započela je u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu. Radnici će radove izvoditi u tri smjene, 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila objekat bio završen.

Predsjednik Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu objavom da se privodi kraju nabavka respiratora i zaštitne opreme. Na batajnički aerodrom jutros je sletio i 11. avion sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je, po dogovoru dva predsjednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Srbiji uputila Ruska Federacija.

I Beogradska Štark arena postala je nova, četvrta alternativna bolnica za pacijente oboljele od virusa korona sa lakšom kliničkom slikom

Direktor policije Vladimir Rebić kaže za RTS da je koronavirusom zaraženo 17 policajaca, a 800 njih je u samoizolaciji. Medicinski radnici zaraženi korona virusom, kao i svi ostali građani, upućuju se na liječenje i ne mogu da se vrate na posao sve dok dva puta ne budu negativni na testu na Kovid-19.

U Osijeku su od virusa korona preminule četiri osobe. Hrvatska policija najavila je prekršajni postupak protiv žene sa područja Vrboveca koja je na društvenim mrežama objavila lažnu vijest da boluje od virusa korona. Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova pozvalo je državljane Hrvatske, koji žive izvan zemlje, da zbog trenutne epidemiološke situacije do daljeg odgode putovanja u Hrvatsku.

U Crnoj Gori registrovana su 23 nova slučaja zaraze virusom korona, čime je broj oboljelih porastao na 197.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *