Sastanak Petrovića i Šmita – Nastavak ignorisanja zvaničnih stavova Srpske /VIDEO/

Kristijan Šmit, koga Republika Srpska, Rusija i Kina ne priznaju za visokog predstavnika u BiH, posjetio je juče Bijeljinu. Nakon ove posjete nižu se brojne rekacije, mještani Bijeljine izrazili su nezadovoljstvo jer se gradonačelnik Ljubiša Petrović sastao sa Šmitom.

O dolasku nepriznatog Kristijana Šmita nije bilo zvanične najave, a gradonačelnik Ljubiša Petrović je svoje sugrađane obavijestio na svom “Facebook”profilu. On se sastao sa Šmitom u bijeljinskom naselju Pet jezera , gdje su razgovarali sa mještanima koji treba da legalizuju stanove. Samim tim se otvara pitanje , da li Šmit treba da riješi probleme koji su u nadležnosti Gradske uprave.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da je sastanak gradonačelnika Petrovića i Kristijana Šmita samo nastavak politike SDS-a i PDP-a kojom ignorišu zvanične stavove institucija Srpske.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ocijenio je da gradonačelnik Bijeljine ima bolju vezu sa Kristijanom Šmitom, nekim ambasadama i međunarodnim faktorom nego sa Skupštinom grada i institucijama Republike Srpske.

Direktor Agrarnog fonda grada Bijeljina je ocijenio posjetu Šmita Bijeljini kao posjetu njemačkog turiste.

Lazarević je dodao da ga ne čudi ova posjeta, jer se gradonačelnik Bijeljine pokazao kao dobar saradnik političkog Sarajeva i međunarodne zajednice.

Mislim da su priče za malu djecu da je Kristijan Šmit došao nepozvan u Bijeljinu, a da ga je kao dobar domaćin dočekao Ljubiša Petrović,po mom mišljenju sastanak je ranije bio dogovoren, zaključio je direktor Agrarnog fonda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *