Saradnja republičke i lokalne vlasti neophodna

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković razgovarao je danas u Ugljeviku sa načelnikom ove opštine Vasilijem Perićem o saradnji na daljim infrastrukturnim projektima lokalne i republičke vlasti na području ove lokalne zajednice.

Duraković je najavio podršku projektima u ovoj podmajevičkoj opštini i pohvalio rad rukovodstva ove lokalne zajednice.

“Zajedno sa kabinetom predsjednika Srpske insistiraćemo kod novoizabranih ministara u Vladi Republike na razvojnim projektima kada je riječ o infrastrukturi, prevashodno putnoj i razvoju turizma. Jedan od ciljeva jeste da se zajedno sa Vladom Federacije BiH radi na uspostavljanju međuentitetskog fonda”, rekao je Duraković novinarima.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da je tokom sastanka razgovarano o važnim temama koje se tiču poboljšanja života stanovnika ove opštine.

“U Ugljeviku je u prethodnom periodu dosta urađeno kada je riječ o infrastrukturi, lokalnim putevima, vodosnabdijevanju, podsticajima privredi i poljoprivredi, pitanju stambenog rješavanja, kao i svih projekta koji su poboljšali kvalitet života građana”, rekao je Perić.

On je dodao da je potrebno da se radi na daljoj modernizaciji sistema za odsumporavanje Termoelektrane “Ugljevik” kako bi još bolje funkcionisao u budućem periodu.

Duraković je posjetio firmu “Euro bau”, stolariju “Valjevac”, kao i poljoprivrednika i farmera Fikreta Mehmedbegovića iz Srednje Trnove.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *