“Sastanak Džaferovića i Komšića sa Abazovićem poluprivatnog karaktera” /VIDEO/

Sve današnje aktivnosti bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića koje se odnose na sastanak sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem su poluprivatnog karaktera, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva.

“Današnja posjeta Dritana Abazovića u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu više je privatnog karaktera i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije planirao da prisusvuje takvim sastancima” – ističe se u saopštenju iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva.

Komšić, Džaferović i Abazović zadovoljni prijateljskim odnosima BiH i C.Gore, saopšteno je nakon današnjeg sastanka. Komšić i Džaferović su izrazili zahvalnost Skupštini Crne Gore koja je u junu ove godine usvojila Rezoluciju o Srebrenici.

Abazović od juče boravi u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a današnji radni dan započeo je susretom sa ministarkom inostranih poslova Biserom Turković.

Abazović je rekao da će prisustvovati komemorativnom skupu  u Potočarima, a na čelu visoke delegacije biće predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Istoričar Aleksandar Raković smatra da zvaničnici Crne Gore ne dolaze na komemoraciju u Potočare 11. jula da bi učestvovali u bolu porodica stradalih, već da bi provocirali i pokazali trijumfalizam nad Srbijom i Republikom Srpskom poslije usvajanja rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.

Raković je naglasio da je Rezolucija o Srebrenici koju je donio parlament u Podgorici jedna u nizu prevara i izdaja Crne Gore sa kojim se suočio srpski narod u toj državi i regionu nakon tamošnjih izbora 30. avgusta prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *