RS: Smanjuje se broj zaraženih na bolničkom liječenju /VIDEO/

Kod još 77 osoba u Republici Srpskoj potvrđen je novi virus korona od 470 testiranih laboratorijskih uzoraka.

Jedna osoba je preminula. Preminuo je muškarac starije životne dobi iz Bratunca.

Prema mjestu prebivališta, najviše zaraženih je iz Banjaluke njih 20, osam je iz Istočnog Novog Sarajeva, po pet iz Foče, Istočne Ilidže i Prijedora, po četiri iz Gradiške i Čelinca,  po tri sa Pala i Laktaša, po dvije ili po jednu zaraženu osobu ima još 18 lokalnih zajednica u Srpskoj. Koronom je zaražena jedna osoba iz Ugljevika.

Broj pacijenata koji su hospitalizovani zbog teških i srednje teških kliničkih slika zbog infekecije izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj se smanjuje u posljednje vrijeme što je ohrabrujuće.

Trenutno se u Univerzitetskom kliničkom centru RS i u opštim bolnicama liječi 205 pacijenata ili oko 7,5 odsto od ukupnog broja zaraženih novim virusom korona. Tokom jula i avgusta u bolnicama je bilo oko deset do 12 odsto od ukupnog broja trenutno zaraženih.

Po podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u ovom trenutku blage simptome virusa ima tačno 2.562 osobe koji se nalaze u kućnoj izolaciji. Srpska aktivno pregovara i o nabavci vakcina protiv kovida 19. Prema riječima ministra zdravlja u prvom navratu rezervisano je 400.000 doza vakcina.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1287 uzoraka, od kojih je 209 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama osim Bosansko-podrinjskom. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 8 novih smrtnih ishoda. U Federaciji kažu da je trenutna epidemiološka situacija rezultat nepoštovanja mjera.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa registrovano 369 novih slučajeva zaraze virusom korona, najviše u jednom danu. Među 369 novooboljelih je 269 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 15 lica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *