Đukanović: DPS će biti odgovorna opozicija, poštujemo izbornu volju građana /VIDEO/

Postizborna dešavanja u Crnoj Gori i danas su najvažnija vijest iz regiona. Dok lider DPS-a i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručuje- Ne pada nam na pamet da polemišemo sa izbornom voljom građana, DPS je spreman da bude najjača opoziciona stranka, lider pobjedničke koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović izričit je da se neće prikloniti ni Đukanoviću ni prosrpskoj opciji, te poručuje da nema razloga za zebnju u regionu.

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović rekao je da DPS prihvata demokratsku volju građana u Crnoj Gori i spreman je da bude najjača opoziciona stranka. Đukanović je za austrijsku ORF televiziju naveo da je Demokratska partija socijalista prihvatila nezvanične rezultate izbora i čestitala konkurentima.

Đukanović je naveo da formiranja vlade tek treba da počne i da će se vidjeti da li tročlana koalicija koja je osvojila 41 mandat može da formira vladu i preuzme odgovornost za vršenje izvršne vlasti u Crnoj Gori.

S druge strane, lider pobjedničke koalicije „Crno na bijelo“Dritan Abazović kazao je u intervjuu za DW – da se neće prikloniti ni Đukanoviću ni prosrpskoj opciji.

-Mi se Đukanoviću nećemo prikloniti, zato što smo sav svoj politički život posvetili borbi protiv njegovog režima, jasno je poručio Abazović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *