“Razvojem saradnje sa Moskvom i Minskom do bolje pozicije Srpske” /VIDEO/

Dok politički predstavnici u Srpskoj ocjenjuju da je posjeta Minsku i Rusiji značajna za unapređenje ekonomske saradnje, ali i sa političkog aspekta,  pojedini političari u drugom bh entitetu ne misle tako.

Da je Dodikova posjeta Rusiji i Bjelorusiji potvrda dobrog vođenja spoljne politike srpskog rukovodstva, smatraju politički analitičari.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić smatra da je za Srpsku od značaja da razvija saradnju sa svim prijateljskim državama, što će smatra Đokić doprinijeti još boljem pozicioniranju Srpske.

Važno je naglasiti da saradnja Srpske i Bjelorusije nije usmjerena ni protiv koga u BiH, te da će svi građani imati benefit od povoljnijih aranžmana i realizacije dogovorenih projekata – poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

S druge strane Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, rekao je da je jedino što je preostalo predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku jeste da prihvati evropske vrijednosti, kako bi realne i stvarne investicije počele dolaziti iz Evropske unije.

Komentarišući Zvizdićevu izjavu u vezi sa posjetom predsjednika Republike Srpske Bjelorusiji Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić je naglasila da Zvizdić baštini ograničenu demokratiju i suverenitet pod nadzorom i uticajem stranog faktora, dok je Republika Srpska kako je rekla za potpuno samostalno odlučivanje o unutrašnjim pitanjima u BiH i njegovanje odnosa sa svima koji su prijateljski raspoloženi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *