Radnici RiTE Ugljevik izrazili nezadovoljstvo zbog dodjele koncesije /VIDEO/

Radnici Rudnika i termoelektrane Ugljevik okupili su se danas kako bi izrazili nezadovoljstvo i protivljenje dodjeli koncesije za eksploataciju uglja na polju “Ugljevik istok 2” kompaniji “Komsar Enerdži RS”.

U krugu preduzeća Rudnik i termoelektrana Ugljevik održan je jednočasovni protest sindikalne organizacije koja od uprave preduzeća traži da garantuju obezbjeđivanje neophodnih količina uglja koje će garantovati stabilan rad RiTE u narednom periodu, a predstavnici radnika su poručili da situacija nije bila gora u posljednjih 30 godina i da neće dozvoliti bogaćenje trećih lica na ležištu uglja Istok 2.

Predsjednik Sindikalne organizacije RiTE Ugljevik Boban Benović rekao je novinarima da je 7.7.2013. godine potpisan koncesioni ugovor za nalazište uglja Istok 2, ali da je on podrazumijevao i izgradnju novog bloka Termoelektrane.

Osim radnika I predstavnika sindikata na protest je podržao I određeni broj sugrađana koji žive u Ugljevičkoj Obriježi , I na području gdje su kako kažu ugroženi lokalni pristupni putevi do stambenih objekata.

Za sutra je najavljen i sastanak u Vladi Srpske, sa resornim ministrom, Upravom Elektroprivrede Srpske i RITE Ugljevik, kao i predstavnicima lokalne zajednice, kako bi se našla rješenja I došlo do dogovora oko zahtjeva nezadovoljnih rudara I predstavnika sindikalnog odbora.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *