Radmanović: Samo dogovor domaćih političara može pomoći BiH /VIDEO/

Unutrašnji dogovor jedini je put ka boljoj budućnosti BiH, jer u suprotnom nema ni Dejtonskog mirovnog sporazuma niti BiH, stava je Nebojša Radmanović. Kandidatski status je kaže pod znakom pitanja, jer odnos EU prema BiH u doba pandemije pokazuje da nas ne doživljavaju kao bliske, a pogotovo ne kao one koji su dio Evrope. Dodao je da je BiH žrtva zatvaranja granica EU za migrante.

Kada je riječ o evropskom putu i najavama da bi BiH ove godine mogla da dobije kandidatski status, Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH  smatra da je EU trebalo da prihvati pet zemalja zapadnog Balkana još prije deset godina.

Prema njegovom mišljenju, Savjet ministara je u proteklih godinu dana zadovoljio svojim radom i ima dobar start da u ovoj godini napravi još nekoliko važnih iskoraka kako bi se BiH približili kandidatskom statusu mada sve manje vjeruje da će do toga doći.

Govoreći o migrantskoj krizi, Radmanović je ocijenio da ona otvara mnogo problema ne samo u BiH nego i u zemljama koje su monolitnije i razvijenije. “BiH je žrtva zatvaranja granica EU za migrante”

Komentarišući navode da bi članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović mogli da traže raspuštanje Doma naroda, Radmanović je rekao da je “eventualni napad na Dom naroda rezultat tvrdnji onih koji smatraju da se sve rješava nekom smjenom”.

Govoreći o eventualnoj smjeni Kolegijuma Predstavničkog doma i najavama da bi on mogao biti smijenjen, Radmanović je rekao da je to priča poslanika koji je otišao u opoziciju i da nije aktuelno, ali da nije nemoguće da se i to zatraži.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *