Brnabić: Sutra počinje masovna vakcinacija /VIDEO/

Od sutra u Srbiji kreće masovna vakcinacija stanovništva. Na listi prioriteta su vojska, MUP, prosvjetni i medijski radnici.

Vakcinacija za sledeću prioritetnu grupu, u koju spadaju prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, počeće sutra, najavila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da su predstavnici medija, posebno medijski radnici koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetnu grupu, na apel medijskih udruženja, ali i na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsjedavaće sjednicom državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju koja će biti održana sutra u osam časova u Palati Srbija.

A sutra zasjeda i Krizni štab. Imunolog Srđa Janković izjavio je jutros, pred sutrašnju sjednicu kriznog štaba, da je cilj da se analizira situacija, pa će se tek onda vidjeti da li je potrebno donositi nove mjere.

Dodaje da epidemiolozi i on kao imunolog neće zagovarati popuštanje mjera, jer i dalje postoji potencijal da se epidemija rasplamsa, i dalje su visoki brojevi zaraženih, bolnice se nisu ispraznile, a i dalje postoji značaj broj preminulih na dnevnom nivou.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *