Protest u Sarajevu zbog vakcina i zdravstvene situacije /VIDEO/

Protestima, kažu građani Sarajeva, žele ukazati na činjenicu da se vlasti ne bave građanima i njihovim životima.

Organizatori traže hitne ostavke Savjeta ministara i Vlade FBiH i nabavku vakcina. Nadležnima ostavljaju rok 13. april u suprotnom kažu slijede veće aktivnosti. Ističu da su političari odgovorni zbog kašnjenja u nabavci vakcina za građane BiH.

Okupljeni traže život dostojan čovjeka, i smatraju da su vakcine te koje bi vratile građane u život. Nosili su transparente na kojima piše “Hoću vakcine”, “Ostavka Vlade FBiH” i “Igra je gotova”.

Na pojedinim automobilima je ispisano “Čipuj i nas Mandiću”, s obzirom da se ministar zdravstva Vjekoslav Mandić među prvim vakcinisao u FBiH.

Podsjećanja radi, u toku je postupak koji se vodi zbog nabavke respiratora iz Kine, a osumnjičeni u ovoj aferi su i premijer FBiH Fadil Novalić, ali i njegova zamjenica Jelka Milićević.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo preduzima radnje u smjeru provjere da li je na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo počinjeno neko od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Iz Tužilaštva ističu da, nakon obavljenog uviđaja na Kliničkom centru, nastavljaju intenzivno da prikupljaju informacije i dokaze s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti.

Tužioci i inspektori Agencije za istrage i zaštitu su prostorije Kliničkok centra u Sarajevu napustili sinoć oko 21.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *