U Bijeljini danas najviše oboljelih, bolnici donirani respiratori /VIDEO/

Nepovoljna epidemiološka situacija u Srpskoj. U posljednja 24 časa 33  smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Testirano je 1.483 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod još 442 osobe. Nakon dužeg vremena Bijeljina je došla na prvo mjesto po broju potvrđenih slučajeva kovida u Srpskoj. Ta dan je registrovano 55 zaraženih.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.458, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 589, a u ostalim bolnicama 869. Na respiratoru je 115 osoba (59 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 56 u ostalim bolnicama). U bijeljinskim kovid bolnicamaraste broj hospitalizovanih ali i onih koji su na respiratorima.

Ljekare brinu teške kliničke slike hospitalizovanih pacijenata.

Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini danas je uručeno sedam respiratora u borbi sa pandemijom virusa korona. Uz respiratore je stigla i donacija zaštitnih maski.

Medicinski radnici u Bijeljini apeluju na građane da se strogo pridržavaju epidemioloških mjera i da se vakcinišu kako bi se što lakše izašlo iz teške epidemijske situacije, koja je pogoršana u Semberiji u posljednjih gotovo mjesec dana.

Inspektori su tokom prošle sedmice u Republici Srpskoj izrekli kazne u iznosu od 249.000 KM subjektima koji nisu poštovali preventivne mjere zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, dok su za dva objekta izrečene mjere privremene zabrane rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *