Vučić se vakcinisao kineskom vakcinom “sinofarm” /VIDEO/

Dolazak Aleksandra Vučića u Rudnu Glavu propraćen je aplauzom. Biće u ovom mjestu i novih investicija rekao je predsjednik Srbije.

Nakon što je porazgovarao sa mještanima Vučić se kako je to i najavljivao prethodnih dana, vakcinisao danas u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka. Vučić je kinesku vakcinu primio u Zdravstvenoj stanici Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić”.

Istakao je da je neophodno da se vakciniše što više stanovništva kako bi se što prije vratili normalnom životu.

U Srbiji do sada revakcinisano oko 20 odsto građana. Važno je da počnemo da proizvodimo vakcine rekao je Vučić.

Na Beogradskom sajmu danas je planirana vakcinacija 5.000 građana, a tako će biti i narednih dana, a koristi se kineska vakcina.

Po broju vakcinisanih na teritoriji AP Vojvodine, Sremska Mitrovica se nalazi na prvom mjestu. U Kliničkom centru Vojvodine kažu da epidemijska situacija još nije dobra jer je još uvijek veliki broj kovid pacijenata.

Među preminulima od virusa korona nema onih koji su dva puta vakcinisani, izjavio je danas Pavle Zelić iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva Srbije.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa zabilježeno 735 novih slučajeva zaraze virusom korona, a preminulo je 30 osoba. U Zagrebu je danas počela masovna vakcinacija starijih građana i onih sa hroničnim bolestima, a prvog dana planirana je imunizacija 300 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *