Prijava zbog neovlaštenog objavljivanja dopisa Suda u vezi sa optužnicom protiv Dodika i Lukića

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić podnio je Kancelariji disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta prijavu protiv N.N. tužilaca i sudija radi neovlaštenog objavljivanja dopisa Suda BiH u vezi sa optužnicom protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića.

Prijava se odnosi na dostavljanje i omogućavanje neovlaštenoj osobi uvid u sadržaj dopisa sudije za prethodno saslušanje, odnosno propuštanje preduzimanja potrebnih mjera s ciljem zaštite integriteta krivičnog spisa i nadzora nad osobama koje imaju zakonit pristup sudskim i tužilačkim spisima, što je dovelo do objavljivanja dijelova dokumenta u medijima, čime je narušen integritet postupanja u predmetu, kao i kredibilitet pravosudnih institucija, saopšteno je Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva su naveli i da će postupiti u skladu sa uputstvima Suda BiH u zakonom predviđenom roku.

Sud BiH vratio je na doradu Tužilaštvu BiH optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Republike Srpske Miloša Lukića, zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *