Predstavnici Republike Srpske prenijeli stav ambasadorima EU

Predstavnici vlasti Republike Srpske i političkih partija koji čine većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske prenijeli su danas na sastanku sa ambasadorima EU da će Srpska bez oklijevanja nastaviti sa svojim aktivnostima u vezi sa ustavnim ponašanjem, izjavio je u Istočnom Sarjaevu srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Bio je sastanak na kojem su bili predstavnici koalicije na vlasti, a tema je bila aktuelna situacija u BiH. Pozvali smo ambasadore zemalja EU i koliko sam ja izbrojao bilo ih je 14-15. Imali smo priliku da značajnim zemljama EU saopštimo svoje stavove”, rekao je Dodik.

On je ukazao da je u međuvremenu obaviješten o načinu da su pojedini izbjegli ovaj sastanak tvrdeđi da navodno lokacija nije adekvatna, što, kako je rekao, više govori o njima.

“Ako su smatrali da treba na Baščaršiju da dođe rukovodstvo Republike Srpske i drži sastanke s njima, imaćemo u vidu to kako i što nisu bili tu”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je saglasan sa nepriznatim Savjetom za provođenje mira /PIK/ da je cilj očuvati ustavni poredak.

“Saglasni smo sa nepriznatim PIK-om koji je rekao da je njima cilju da očuvaju ustavni poredak. I nama je cilj da očuvamo ustavni poredak. Konačno, evo jednog mjesta gdje se mi sa njima slažemo. Nismo protiv teritorijalnog integriteta BiH i sa time se slažemo”, kaže Dodik.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *