Potvrđen novi saziv Savjeta ministara

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas imenovanja ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara pod predsjedavanjem Borjane Krišto.

Za imenovanje glasala su 23 poslanika.

Uvojenom odlukom potvrđeni su Elmedin Konaković za ministra inostranih poslova, Zoran Tegeltija za ministra finansija i trezora, Staša Košarac za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza za ministra pravde, Edin Forto za ministra komunikacija i transporta, Dubravka Bošnjak za ministra civilnih poslova, Nenad Nešić za ministra bezbjednosti, Zukan Helez za ministra odbrane i Sevlid Hurtić za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Za zamjenike predsjedavajuće Savjeta ministara potvređni su ministar finansija i trezora Tegeltija i ministar odbrane Helez.

Prema ovoj odluci, zamjenik ministra inostranih poslova je Josip Brkić, finansija i trezora Muhamed Hasanović, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Ljiljana Lovrić, pravde Elvir Mahmuzić, komunikacija i transporta Ognjen Janjić, civilnih poslova Marijana Mojić, bezbjednosti Ivica Bošnjak, odbrane Aleksandar Goganović i Slaven Galić, te ljudskih prava i izbjeglica Duška Jurišić.

Novoimenovani članovi Savjeta ministara položili su zakletve.

Današnjom odlukom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prestaje i mandat dosadašnjem Savjetu ministara.

Ovim je okončana današnja sjednica Predstavničkog doma, a predsjedavajući ovog doma Denis Zvizdić najavio je da će naredna sjednica biti održana u utorak, 31. januara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *