“Postoji spremnost da se razgovara bez međunarodnih predstavnika” /VIDEO/

U Parlamentu Bosne i Hercegovine danas su se susreli članovi rukovodstva Doma naroda- Nikola Špirić, Bakir Izetbegović  i Dragan Čović, kako bi razgovarali o mogućnosti deblokiranja rada ovog doma i zakazivanju sjednice nakon skoro tri i po mjeseca. Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović izjavio je da dok NSRS ne promijeni svoje odluke neće biti moguć dogovor. Istovremeno, poručuje da je spreman da se susretne s Miloradom Dodikom.

Rukovodstvo Doma naroda razgovaralo je danas o deblokadi ovog Doma, odnosno državnih institucija. Za HDZ BiH sastanak, za SDA – kafa u Parlamentu, za Špirića drugarski razgovori. 

Ipak, ono što je izvjesno, zasad neće biti sjednice Kolegija Doma naroda PSBiH.

Zaključak današnjih razgovora, prema riječima Dragana Čovića, je da BiH nikad nije bila u goroj situaciji i većoj političkoj krizi.

Bakir Izetbegović je nakon sastanka izjavio da je spreman na razgovor po pitanju  primjene Inckovog zakona, ali i na razgovore širih delegacija. Izetbegović je rekao da je spreman i na susret s Miloradom Dodikom.

Izetbegović smatra da projekat samostalna Republika Srpska u okviru dejtonske BiH, koju je predstavio lider SNSD-a Milorad Dodik, nije sprovodiv i da će sve, kako kaže, biti oboreno odlukama OHR-a ili Ustavnog suda BiH. U petak će u Banjaluci biti održana sjednica Predsjedništva SDA, a prisustvovaće joj i Bakir Izetbegović. Da li će se upravo tada lider SDA susresti sa Dodikom nije poznato.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *