Bijeljina: Do danas podnijeto 59 zahtjeva za novorođenčad /VIDEO/

Na području Bijeljine subvencije od gradske uprave dobiće oko 1.000 djece koja pohađaju privatne vrtiće. Ovo su najnovije mjere koje je usvojila gradska Skupština u okviru pronatalitne politike . Pored toga počele su i isplate za svako novorođene dijete u gradu. Ko ima pravo na ove subvencije ?

Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su odluku o subvencijama za svako novorođeno dijete u gradu Bijeljina i odluku o mjesečnim  subvencijama  za djecu koja pohađaju privatne vrtiće.Ove  Odluke stupile su na snagu  27.jula.

Zaključno sa 12. oktobrom ove godine podnijeto je 59 zahtjeva  za isplatu  ove  subvencije.

Procjenjuje se da se u Bijeljini godišnje rađa oko 1.000 beba. Važno je naglasiti poručuju iz gradske uprave da pravo na ovu subvenciju ostvaruju ona djeca koja su rođena od 27.jula ove godine , a ne prije ovog datuma. Rok za prijavu je 90 dana od dana rođenja djeteta.

Procedura za podnošenje zahtjeva je  maksimalno pojednostavljena.

Gradska uprava Bijeljina počela je i isplatu mjesečnih subvencija za djecu koja pohađaju privatne vrtiće.

Procjenjuje se da na području Bijeljinepreko 50 % mališana u Bijeljini pohađa privatne predškolske ustanove. U najvećoj privatnoj predškolskoj ustanovi  “Dragan i Zoran ”  trenutno boravi 300 mališana od čega je 50 u produženom boravku.

U narednim danima uslijediće isplata subvencija i za preostale vrtićke mališane, u skladu sa dostavom dokumentacije. Ukupno je za subvencije prijavljeno oko hiljadu djece iz privatnih predškolskih ustanova.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *