“Poništavanje Inckove odluke – uslov za odlučivanje na nivou BiH” /VIDEO/

Zbog Incka i odluka Ustavnog suda, RS preispituje saglasnosti na vojsku i UIO, rečeno je danas u Banjaluci nakon sastankla predsjednika stranaka vladajuće koalicije u Srpskoj, koja će zakazati sjednicu Narodne Skupštine.

Mjesto za politički odgovor je Parlament, kaže Dragan Čavić, ali nam iznad svega treba dogovor predstavnika političkih stranaka u Srpskoj za koji očekuje da će biti postignut u Parlamentu Srpske.

I dalje se moramo kretati putem da insistiramo na dosljednoj primjeni Dejtonskog sporazuma, kaže lider SP-a Petar Đokić.

Ova koalicija je odlučna, neće popustiti i ići ćemo do kraja, kaže Darko Banjac, predsjednik NPS.

Lideri političkih partija, koje čine vladajuću većinu u Srpskoj, ostaju principijelni u poštivanju odluka Narodne skupštine, rekao je Nedeljko Čubrilović. On smatra da je medijski prostor zatrovan dezinformacijama i poluinformacijama.

Republika Srpska će funkcionisati kao i sve njene institucije uprkos stalnim pritiscima, poručio je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Na sastanku vladajuće koalicije bilo je riječi i o sutrašnjim najavljenim protestima opozicije u Banjaluci. To je kažu demokratska borba svih političkih subjekata.

Milorad Dodik, danas je na konferenciji za medije pokazao i stenogram jučerašnjeg razgovora sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, zaduženim za zapadni Balkan, Gabrielom Escobarom. Istakao je da nije imao namjeru da izlazi u javnost sa detaljima tog razgovora, ali da će to učiniti nakon što je Ambasada SAD izdala svoje saopštenje.

Dodik je rekao da učešće predstavnika Republike Srpske na nekim sastancima u Sarajevu apsolutno ne znači deblokadu. Dodik je poručio da je uslov za rad i odlučivanje u zajedničkim institucijama BiH poništavanje nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *