Godina posvećena prosvjetarima preminulim tokom pandemije /VIDEO/

U Bijeljini je sinoć održana svečanost povodom 5. oktobra – Dana prosvjetnih radnika. Obrazovna internacionala ovu godinu proslavlja pod sloganom “Uvijek prisutni” – u pomen i čast prosvjetnim radnicima preminulim u doba virusa korona koji su život dali za branšu.

Značaj prosvetnih radnika često ističemo, ali samo 5. oktobra. U ovoj situaciji treba opet i ponovo istaći njihov značaj za društvo i državu u cjelini, poručili su iz Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske naglašavajući da ako nemamo dobru prosvjetnu zajednicu i dobar obrazovni sistem,  onda nam je uzalud sav posao.

Podsjetio je da su prosvjetni radnici u vrijeme pandemije koronavirusa držali online nastavu učenicima i dali veliki doprinos u obrazovanju iako su radili u otežanim uslovima.

svečanost u Bijeljini je organizovao regionalni odbor Sindikata obrazovanja. A u sklopu večeri organizovana je i humanitarna tobola za pomoć našoj sugrađanki Mileni Božić.

Profesori su po svom opredjeljenju prilagodljivi, što čine i u ovom periodu epidemije virusa korona, ističu profesori bijeljinskog sindikata prosvjetnih radnika.

30. septembar se širom svijeta obilježava kao međunarodni dan prevodilaca. Cvjetkovićeva, koja je i profesor engleskog jezika i književnosti, svim kolegama je čestitala praznik.

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske okuplja radnike u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom, srednjem, visokom obrazovanju, svim institucijama kulture, nauke u Srpskoj, na lokalnom, regionalnom i republičkom nivou i ima više od 14.000 članova.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.