Podžić: Referendum će odlučiti o članstvu BiH u NATO; Višković: Srpskoj niko neće raspisivati referendum /VIDEO/

Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić izjavio je danas da će u BiH najvjerovatnije biti referendum o pitanju članstva u NATO-u.

“Pretpostavljam da ćemo morati organizovati referendum i odlučiti da li idemo u punopravno članstvo ili ne”, rekao je Podžić na konferenciji za novinare povodom 1. decembra, Dana oružanih snaga.

Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Senad Mašović istakli su danas da je najveći uspjeh Oružanih snaga u prošloj godini ocjena Sjeveroatlantske alijanse da je laka bataljonska grupa sa 840 vojnika borbeno spremana i interoperabilna sa NATO-om.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas Srni da u Republici Srpskoj niko sa nivoa BiH ne može organizovati referendum ni o kakvom pitanju, te da su takve stvari puste želje odlazećeg ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića.

Reagujući na Podžićevu izjavu da će u BiH najvjerovatnije biti referendum o pitanju članstva u NATO-u, Višković je rekao da ovu izjavu doživljava kao jedan politički pamflet.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *