Jasna većina u PS BiH: Osmorka, HDZ i SNSD /VIDEO/

Poslanici položili zakletvu i novi saziv Predstavničkog doma Parlamenta BiH preuzeo je dužnost za naredne 4 godine. Na ovoj sjednici izabrano je i novo rukovodstvo ovog doma. Na osnovu glasanja sasvim je jasna parlamentarna većina na nivou BiH: Osmorka, HDZ i SNSD.

Ovako su novoizabrani poslanici Predstavničkog doma izabrali Denisa Zvizdića, iz Narod i pravda za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Paralamentarne skupštine BiH. Za prvog zamjenika izabaran je Marinko Čavara iz HDZ-a ,a za drugog zamjenika Nebojša Radmanović iz SNSD-a.  Izborom Zvizdića, Čavare i Radmanovića praktično je potvrđena koalicija koja će u naredne četiri godine činiti vlast na nivou BiH. Osmorka, HDZ i SNSD sa 23 poslanika.

Ovo izgleda kao pokušaj bespravne gradnje objekta, gdje se nekome žuri da što prije završi, pa da to legalizuje”, tako u SDA opisuju danasnju sjednicu, negodujući što se niko s njima nije konsultovao oko prijedloga za bosnjačkog člana Kolegija.

U skladu s poslovnikom, novoizabrano rukovodstvo preuzelo je vođenje ostatka konstitutivne  sjednice Predstavničkog doma PSBiH. Predstoji nam ozbiljan i odgovoran rad, poručio je Denis Zvizdić.

Na sjednici je danas izabrana i Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH. Predstavnički dom sastoji se od 42 člana, od kojih se dvije trećine biraju sa teritorije Federacije BiH, a jedna trećina sa teritorije Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *