Cvijetinović: Tražimo 50.000 KM za socijalno ugrožene porodice /VIDEO/

Predsjednik Udruženja veterana “Garda Panteri” u Bijeljini Petar Cvijetinović rekao je da je ovo udruženje uložilo prigovor na budžet grada kojim traže 50.000 KM jednokratne novčane pomoći od Odjeljenja za boračka pitanja, za socijalno ugrožene porodice.

“Izašli smo u javnost da podsjetimo i odbornike i gradonačelnika /Ljubišu Petrovića/ da se rebalansom izglasaju ta sredstva jer je kritična situacija kada je riječ o boračkoj populaciji”, rekao je Cvijetinović.

On je istakao da je borci smatraju da treba da se poveća budžet za njih.

“Udruženje će predložiti Skupštini grada i gradonačelniku formiranje komisije koja će pratiti rad boračkih udruženja koja se finansiraju iz budžeta grada, a kroz naš rad na terenu vidljivo je da sa borcima jedino radi Udruženje veterana `Garda Panteri` – obezbjeđuje pomoć ljudima, ogrijev, prevoz do bolnice, ljekarske komisije, izdvaja jednokratne novčane pomoći, nabavku lijekova, a to ne radi više niko”, rekao je Cvijetinović na konferenciji za novinare.

Cvijetinović je naveo da u gradu ne postoji klub za borce Vojske Republike Srpske i da će uskoro i to inicirati.

On je rekao da je u dogovoru sa ostalim srodnim udruženjima pokrenuta inicijativa da Vladi Srpske do kraja mjeseca bude predloženo da jedan predstavnik veterana specijalnih jedinica bude član radne grupe za rješavanje pitanja boraca na nivou Republike.

“Naših 14 udruženja broji više od 20.000 boraca. Respektabilna smo snaga i bili smo najbolje jedinice u ratu, te želimo imati svog predstavnika na svim pregovorima”, rekao je Cvijetinović.

On je naveo da je objekat ratne komande “Garde” na hipodromu, preko puta ciglane, gradonačelnik planirao da dodijeli neformalnoj grupi ljudi kako bi se, prema njegovim riječima, tu pravio “avantura park”.

“Šokirani smo njegovom najavom, to je odlučio mimo konsultacija sa nama. U toku rata naša jedinica izgradila je taj plato u koji je ugrađeno 4.800 metara kubnih betona i petsto kamiona šljunka”, rekao je on i dodao da je taj prostor od istorijskog značaja i da imaju pripremljen projekat da tu bude spomen-soba Garde “Panteri”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *