Parlament će održati posebnu sjednicu o povećanju plata /VIDEO/

Zasijedla je danas i Vlada Srpske koja je i predložila povećanje plata za 100 KM u više sektora. O povećanju plata će uskoro i poslanici na Posebnoj sjednici Parlamenta Srpske. Potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić rekao je da će parlament Srpske održati još jednu posebnu sjednicu na osnovu razgovora sindikata i Vlade o povećanju plata od 1. avgusta zaposlenima u javnom sektoru. Komentarisane su danas i druge političke teme u zemlji.

Šulić kaže da je njegov prijedlog Vladi Srpske, kao sazivaču te sjednice, da nakon završetka 22. redovne sjednice automatski bude nastavljena posebna sjednica. SDS-ov Miladin Stanić smatra da je nedopustivo što je današnje skupštinsko zasjedanje bilo kraće od pola sata ako se uzme u obzir koliko novca treba izdvojiti za sjednicu.Govoreći o uštedi troškova održavanja sjednica, Denis Šulić navodi da je jedan od njegovih prijedloga da se s tim ciljem ne štampaju i šalju materijali za sjednice parlamenta narodnim poslanicima.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Šulić je rekao da se predstavnici OHR nisu obraćali Narodnoj skupštini za prisustvo sjednicama od trenutka kada je on predložio Kolegijumu Narodne skupštine da im se ne dozvoli prisustvo.

On je dodao da je Savjet ministara pokrenuo proceduru za obezbjeđivanje sredstava za funkcionisanje predstojećih izbora u BiH “i preduhitrio nelegalne odluke” Kristijana Šmita.

Miladin Stanić, šef SDS-ovog kluba poslanika ne vidi ništa sporno u današnjem sastanku PDP Jelene Trivić i Kristijana Šmita. Upitan da prokomentariše ovaj sastanak potpredsjednik Parlamenta Srpske kaže da opozicija u Srpskoj svojim djelovanjem stalno daje legitimitet nelegalnima u međunarodnoj zajednici.

Podsjetimo, i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nedavno se sastao sa Kristijanom Šmitom, kojeg Republika Srpska ne priznaje kao visokog predstavnika. Stanivuković je bio prvi političar iz Republike Srpske koji se sastao sa Šmitom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *