Gradska uprava nastavlja da podržava studente postdiplomskih studija /VIDEO/

Prema već ustaljenoj praksi Grad Bijeljina stipendira i u ovoj akademskoj godini izradu dvije doktroske disertacije i tri master rada. Sa pet stipendista potpisani su ugovori, a stipendije iznose po 2.000 KM za doktorke disertacije, dok je za one koji su izradili tri master teze predviđen iznos stipendije od po 1.500 KM.

Stipendiranjem učenika, studenata i postdiplomaca Gradska uprava Bijeljina nastoji mladima dati vjetar u leđa kako bi usvajanjem i usavršavanjem znanja doprinjeli razvoju cjelokupnog društva i same lokalne zajednice u budućem radu. Podršku u tom smislu dobile su dvije doktorske disertacije i tri master teze.

Mladi akademci stipendisti grada predstavili su i u svojim radovima viziju razvoja društva, što je kroz stručni pristup prepoznato i van granica Bijeljine. Vi ste ogledalo našeg grada i ponos lokalne zajednice kaže gradonačelnik. Ističe da je od ukupno prijavljenih osam, pet kandidata ispunilo uslove za ovaj vid stipendiranja.

Opredjeljenje grada je kaže Petrović da podržava obrazovanje krenuvši od predškolskog vaspitanja do postdiplomskih studija i dodaje da će budžetska sredstva namijenjena mladima i podršci njihovom obrazovanju biti i veća, kako bi se na gore pomjerao i iznos stipendija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.