Otvoren obnovljeni kamp Lipa kod Bihaća /VIDEO/

Smještajni kapacitet centra “Lipa” je do 1.500 migranata. Poseban prostor u ovom kontejnerskom naselju osiguran je za ranjive kategorije korisnika usluga, odnosno porodice sa djecom i maloljetnike bez pratnje.

Inače, Evropska unija je za ponovnu izgradnju Prihvatnog centra, koji je nastao na mjestu ranijeg kampa zatvorenog u decembru prošle godine, izdvojila 1,7 miliona evra.

Kampom će upravljati pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, u saradnji sa članovima Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i ostalih međunarodnih organizacija. Ovaj prihvatni centar tridesetak kilometara je udaljen od Bihaća.

Stanovništvo Bosanskog Petrovca zabrinuto je zbog načina rješavanja migrantske krize u kampu “Lipa”, jer ne želi da se migranti zadržavaju na prostoru njihove opštine. Ovakav stav dijele i predstavnici srpskih udruženja.

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta rekao je da otvaranje kampa Lipa govori da je pojedinim zvaničnicima u BiH stalo da migranti ostanu, a ukazao je i na još nepotvrđenu informaciju da bi migrantski kampovi trebalo da budu otvoreni u Livanjskom kantonu što se, kaže, ne smije dogoditi.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *