Više od 95 odsto pacijenata u bijeljinskoj kovid bolnici nevakcinisani /VIDEO/

U Srpskoj 216 novooboljelih; Preminulo 13 osoba, podaci su o virusu korona u posljednja 24 časa. Prema mjestu prebivališta, 64 osobe su iz Banjaluke, 50 iz Trebinja, 27 iz Bijeljine. U kovid bolnicama u Bijeljini na liječenju je 59 pacijenata srednje i starije životne dobi, od toga 12 na respiratoru. Najmlađi pacijent je 82 godište.

Među hospitalizovanima u bijeljinskim kovid bolnicama više od 95 odsto je onih koji nisu vakcinisani.

Resorno ministarstvo i Institut za javno zdravstvo, kao mjeru prevencije širenja virusa korona, razmatraju i uvođenje kovid propusnica s ciljem zaštite zdravlja stanovništva, potvrdio je minstar zdravlja Alen Šeranić.

-Siguran sam da će građani razumjeti dobru namjeru donošenja ovakve vrste odluke koja je, prije svega, usmjerena na to da što više stabilizujemo situaciju kada je u pitanju kontrola virusa korona u Republici Srpskoj”, rekao je Šeranić.

Ljekari svakodnevno apeluju na građane da se vakcinišu kako bi se pandemija stavila pod kontrolu.

Srbija pala na 17. mjesto po broju zaraženih u Evropi, Krizni štab sljedeće nedjelje. Tim za škole odlučio – svi đaci od ponedjeljka u klupama. Sljedeće sedmice biće održana sjednica Kriznog šaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

Digitalni zeleni certifikat kompatibilan sa EU pravilima od danas je dostupan građanima Srbije, putem portala e-Uprave. U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa zabilježeno 2.234 novih slučajeva zaraze virusom korona.Preminulo je 65 osoba.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *