Izvorni Dejton – jedini način funkcionisanja BiH /VIDEO/

“Republika Srpska do danas je ostala privržena slovu Dejtonskog mirovnog sporazuma i zbog toga insistira da se, u skladu sa njim, revidiraju odluke kojima je Dejton u godinama mira nasilno izmijenjen. Smatramo da je Dejtonski mirovni sporazum čvrst temelj izgradnje i prosperiteta ove zemlje, na realnim i ravnopravnim osnovama”, rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS.

“Mi smo zbog toga odlučni da se odnosi u BiH vrate na temeljne principe koje definiše Dejtonski mirovni sporazum, koji je dovoljan okvir za ravnopravnost i razvoj svih naroda i Republike Srpske i BiH”, rekao je Čubrilović.

“Moramo sve učiniti da Dejtonski mirovni sporazum u suštini bude trajni sporazum koji na taj način garantuje i trajnost Republike Srpske”, rekao je u izjavi Srni Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

 Dejtonski mirovni sporazum uspostavio je mir, trasirao stabilnost za život ljudi u BiH i to je formula za život na ovim prostorima, jer bi svaka druga vjerovatno bila problematična, rekao je predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *