Oštre reakcije iz Srpske na najavljenu kampanju OHR-a /VIDEO/

Iz RS oštra reagovanja na najavljenu medijsku kampanju OHR-a “o važnosti rješavanja pitanja državne imovine”. Poručuju da na pitanju imovine ne može biti ustupaka i da je nadležnost Srpske u ovoj oblasti jedna od najvažnijih.

Poslanik Srđan Mazalica je rekao da je moguće da se OHR, zajedno sa američkom i britanskom ambasadom, Ustavnim sudom BiH i dijelom pravosuđa, kojeg kontrolišu, sprema niz koordinisanih aktivnosti na jesen kako bi pokušali da “disciplinuju” RS prisile njene vlasti prihvatile diktat sile, a oštrica narodnog protesta otupe.

Šef Kluba poslanika SP u NS Srđan Todorović smatra da se najavljenom medijskom kampanjom OHR-a “za rješavanje pitanja državne imovine” vjerovatno može postići podizanje tenzija u BiH, ali nikako dugoročni ciljevi, jer su nadležna republička tijela i institucije o javnoj imovini u Srpskoj zauzeli jasan i jedinstven stav.

Lider NPS-a Darko Banjac ocijenio je da najnovija namjera OHR-a da plati i sprovede medijsku kampanju “za rješavanje pitanja državne imovine” predstavlja direktno rušenje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma i da bi najbolje bilo da novac uplati zdravstvenoj ili nekoj sličnoj ustanovi.

Mediji su ranije javili da OHR, pored formiranja radne grupe stručnjaka koji rade na pitanju navodne državne imovine, uskoro namjerava u BiH medijski i na društvenim mrežama reklamirati “važnost rješavanja državne imovine”. Republika Srpska je u NS ranije usvojila zakon u skladu sa kojim je nepokretna imovina u vlasništvu Srpske što je kasnije osporio Ustavni sud BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *