Opozicija protiv nasilja, veterani uz vlast

Skup pod nazivom “Za Republiku Srpsku”, u organizaciji više udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata, najavljen je za danas u 18 časova u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”. Gdje bi u isto vrijeme trebalo da se okupi i opozicija.

Udruženja veterana su, kako je objavljeno, podnijela zahtjev PU Banjaluka za odobrenje održavanja javnog okupljanja na parkingu kod banjalučkog parka “Mladen Stojanović”. Mirno okupljanje trebalo bi da bude održano u vezi sa nedavnim dešavanjima u NS RS. A s ciljem podrške legitimno izabranim predstavnicima vlasti Srpske.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je juče za Srnu da ta stranka podržava taj skup. Jer ga doživljava kao podršku svakom borcu i policajcu koji se borio za stvaranje Srpske. I koji je svjestan da se Republika danas brani uvažavanjem i poštovanjem njenih institucija, a ne njihovim unižavanjem i ponižavanjem.

– U tom smislu ovaj skup doživljavamo i kao skup podrške institucijama Srpske i zato pozivamo naše članove i građane koji dijele ove stavove da podrže naše borce, policajce i institucije – rekao je Kovačević i dodao da će skupu prisustvovati srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Protest opozicije

Predstavnici opozicije najavili su protest nakon posebne sjednice NSRS koja je održana u ponedjeljak. A na kojoj je jedina tačka bila informacija o Programu reformi BiH koji je usvojilo Predsjedništvo BiH 19. novembra.

Potpredsjednica PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Jelena Trivić rekla je, najavljujući protest u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”, da je povod “nasilje koje sprovodi aktuelna vlast u Srpskoj”. Dodala je da će insistirati na tome da ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač bude smijenjen sa funkcije koju obavlja.

– Protest će biti u 18 časova. Ako ne dođe do smjene ministra unutrašnjih poslova, odlučićemo o daljim koracima – rekla je Trivićeva.

Mladi SDS-a i PDP-a dijelili su juče “poludokument Program reformi BiH” u Banjaluci, a poslanik PDP-a Draško Stanivuković kazao je da je cilj da se građani upoznaju sa dokumentom u kojem je, kako tvrdi, vidljivo da BiH ide ka NATO-u.

(Glas Srpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *