Omikron se širi u BiH /VIDEO/

U posljednja dva dana izvršeno je testiranje 581 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 257 osoba. U Bijeljini za dva dana zaraza koronom potvrđena kod 76 osoba.

U posljednja dva dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Da je epidemijska situacija u Srpskoj naglo pogoršana svjedoči veće interesovanje za testiranje. Ispred Instituta za javno zdravstvo RS u Banjaluci jutros su veliki redovi građana koji čekaju da se testiraju na virus korona.

Bosna i Hercegovina novim brojkama, koje su trostruko veće u zadnjih nekoliko dana, postaje dio svjetske zajednice koja se bori s omikronom, poručuju epidemiolozi. Druženja i praznična okupljanja glavni su razlog povećanog broja novozaraženih.

Sve je više pacijenta ispred kovid ambulanti i u Srbiji. U kovid sistem vraćaju se pojedine bolnice. Velike su gužve i ispred kovid ambulanti u Šapcu

Hrvatska je danas registrovala gotovo devet hiljada zaraženih, umrlo 36 ljudi. Upućeni na testiranje trebaju se ponašati kao da su pozitivni, kažu epidemiolozi.

Crnoj Gori ne fali ni ljekara, ni testova, a porast zaraženih korona virusom u posljednje dvije sedmice skoro da se nije odrazio na hospitalizacije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Zdravstveni sistem, kako su saopštili, još jednom apeluje da se vrijeme provodi u najužem okruženju, a u ostalim situacijama, uz nošenje maske i držanje odstojanja.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.