Đurđević: Sačuvati zavjet – Republiku Srpsku

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je zadatak mlađih generacija da na demokratski način, pravnim i političkim metodama sačuvaju Republiku Srpsku, koju su ostavili u zavjet oni koji su za nju dali život.

“Više od hiljadu ljudi iz Bijeljine utkalo je svoj život u Republiku Srpsku. Okupili smo se da im odamo počast jer su dali ono najvrednije dali da bismo mi danas živjeli slobodno”, rekao je Đurđević nakon polaganja vijenaca na spomenik palim borcima povodom Dana Republike Srpske, 9. januara.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je potrebno boriti se za bolji društveni položaj boračke populacije.

“Na nama je da pokažemo djeci koliko je bilo teško, odgovorno i izazovno stvoriti Republiku Srpsku”, poručio je Petrović.

Predsjednik Udruženja građana “Veterani Republike Srpske” Zoran Miljanović radostan je, kaže, što su učestvovali u stvaranju Republike Srpske, koja je štit odbrane naroda sa ovih prostora.

“Moramo da je čuvamo kao zjenicu oka svoga i budemo ponosni na ono što smo stvorili”, rekao je Miljanović, koji je i ratni vojni invalid.

Miljanović je napomenuo da mlađe generacije moraju da čuvaju Republiku Srpsku i u njoj stvore još bolji ambijent za život.

Polaganju vijenaca prethodio je minut ćutanja za poginule borce Vojske Republike Srpske. Republika Srpska proslaviće sutra 30. rođendan.

Vijenac i cvijeće položili su, pored Đurđevića i Petrovića, predstavnici Trećeg /Republika Srpska/ puka, Policijske uprave Bijeljina, organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, narodni poslanici iz Bijeljine,odbornici u gradskom parlamentu,predstavnici tri opštine sa Kosova i Metohije – Priština, Lipljan i Peć-Goraždevac i građani.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.