Odobreno oko 1,8 miliona KM podsticaja za 174 privredna subjekta

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske zaključno sa današnjim danom odobrilo je oko 1,8 miliona KM za 174 privredna subjekta, koji su isplatili uvećanu platu za 4.406 radnika.

Privredni subjekti koji su povećali plate radnicima u petom obračunskom periodu juli-decembar 2021. godine imali su mogućnost da do 1. marta ove godine podnesu zahtjev putem aplikacije “e-podsticaj” koja se nalazi na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Zahtjeve za podsticaj za povećanje plate radnika za peti obračunski period putem aplikacije je podnijelo 576 privrednih subjekata koji su povećali plate za 23.597 radnika, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Isplata ovih sredstava je u toku, a u narednom periodu biće obrađeni i preostali zahtjevi za podsticaj za povećanje plata.

Kada je riječ o djelatnostima privrednih subjekata, ovom podsticajnom mjerom su obuhvaćeni svi privredni subjekti koji posluju u oblasti proizvodne, trgovinske i uslužne djelatnosti, a najviše interesovanja su izkazali privredni subjekti iz prerađivačkog sektora.

Iz Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske podsjećaju da su za prva četiri obračunska perioda, od jula 2019. do juna 2021. godine, donesena rješenja za 2.034 zahtjeva privrednih subjekata kojima su odobrena i isplaćena sredstva u ukupnom iznosu od oko 22 miliona KM.

Podsticajna sredstva su isplaćena privrednim subjektima u kojima je povećana plata jednom ili više puta za oko 32.000 radnika, a oni posluju u 45 opština i gradova Republike Srpske, dodaje se u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *