“Odluka o zabrani protesta u Sarajevu politički motivisana” /VIDEO/

Odbijanjem zahtjeva za mirno okupljanje građana ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu prekršena su osnovna građanska prava na mirno okupljanje, iskazivanje mišljenja, navodi se između ostalog u brojnim reakcijama iz Srpske koje stižu na odluku o zabrani protesta u Sarajevu .

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović izjavio je danas da Srbi, uprkos zabrani, neće odustati od mirnog okupljanja, te pozvao Srbe da sutra dođu na linije razgraničenja sa FBiH u svojim opštinama i gradovima i obustave saobraćaj na 30 minuta.

Oglasio se ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak i poručio da  okupljanja na entitetskoj liniji neće biti dozvoljena, a u slučaju potrebe biće zatražen i angažman međunarodnih snaga, izjavio je resorni federalni ministar. Ramo Isak nema ovlaštenja da spriječi okupljanje na entitetskoj liniji, naročito na teritoriji Republike Srpske, kaže Nenad Nešić ministar bezbjednosti BiH. Govoreći o najavljenom skupu na enitetskoj liniji, Nešić je pozvao organizatore da ispoštuju sve zakonske propise.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini Miroslav Milovanović rekao je Srni da je veliko interesovanje građana za sutrašnje mirno okupljanje na liniji razgraničenja sa Federacijom BiH, na teritoriji opštine Lopare.

Podsjetimo, sarajevska policija zabranila je održavanje protesta Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH 1. septembra ispred Suda i Tužilaštva BiH zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *