Obilježeno 80 godina od stradanja Srba u Garavicama /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ukazao je da je mjesto stradanja 14.000 Srba u Garavicama kod Bihaća od komšija muslimana i Hrvata danas pretvoreno u smetljište i da će se založiti da se monument za stradanja srpskog naroda napravi na teritoriji Republike Srpske, kod Banjaluke.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas da se u Garavicama kod Bihaća dogodio najteži zločin koji se može dogoditi nad ljudskim bićima – zločin protiv čovječnosti i zločin genocida. Međutim, na žalost i na sramotu, za te zločine niko nije odgovarao,rekao je Čubrilović. Moramo vidjeti sa institucijama BiH kako da bude izgrađeno spomen – obilježje, kaže predsjednik Prlamenta.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ukazao je na sraman odnos gradske vlasti u Bihaću da na Garavicama, jednom od najvećih i najmonstruoznijih srpskih stratišta u NDH, gradi sportsko- rekreativnu zonu na kojoj se održavaju motociklističke trke i snimaju muzički spotovi. Linta je naglasio da je to samo jedan od brojnih dokaza da vlasti u Federaciji BiH ponižavaju, umanjuju i negiraju srpske žrtve genocida iz vremena Drugog svjetskog rata.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *