Nešić: Zemlje Balkana samo jedinstveno mogu da se nose sa problemom migracija /VIDEO/

Dvodnevna konferencija o temi “Unapređenje Skopske deklaracije o održivom upravljanju migracijama na Balkanu”, čiji su organizatori Ministarstvo bezbjednosti u SM BiH i Švedska u svojstvu predsjedavajuće Savjeta Evrope, uz podršku Međunarodne organizacije za migracije, održava se danas i sutra na Jahorini, a njen cilj je definisanje budućih aktivnosti za održivo upravljanje migracijama na zapadnom Balkanu.

Otvarajući ovaj skup, ministar bezbjednosti u SM BiH Nenad Nešić istakao je da je zapadni Balkan opterećen humanitarnim aspektom migrantske situacije, političkim izazovima koji migracije nose sa sobom, ali i bezbjednosnim izazovima.

Nešić je istakao da nas sa Zapadnog Balkana doživljavaju jednakima u smislu bezbjednosti Evrope, sa članicama EU, što mi i prihvatamo, ali smo u migrantskoj krizi dokazali da smo spremni i za više od toga, te da ovaj region što skorije treba da postane dio EU.

Koliko je važan geostrateški položaj Balkana još jednom se moglo vidjeti tokom migrantske krize, te je učešće zemalja jugoistočne Evrope  u ovoj krizi itekako bitno, rekao je Nešić


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *