Na korona virus pozitivno još 14 osoba u Srpskoj, U FBiH još četiri /VIDEO/

Dvije osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, pet srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Banjaluke, Prijedora i Modriče, dvije osobe su iz Teslića, i po jedna osoba je iz Kozarske Dubice, Ribnika i Prnjavora.

Testirano je i 26 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, od kojih je pozitivna na virus bila medicinska sestra iz Prijedora, koja je već u izolaciji. Do sada je u Srpskoj potvrđeno 1.306 slučajeva, a od posledica virusa preminule su 93 osobe.

Ne očekujem novi veliki talas ukupno gledano u Republici Srpskoj. Kao što sam i naveo, virus je u zajednici, tu je, među nama, od njega treba da se štitimo i ukoliko budemo sprovodili mjere ne treba da brinemo, istakao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijlane zaštite Republike Srpske.

U posljednja 24 sata u Federaciji BiH je testirano ukupno 1.092 uzorka, od čega je četiri bilo pozitivno, rekao je stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva Zlatan Peršić.

Bijeljinska Bolnica očekuje rezultate za još 12 lica testiranih na prisustvo novog korona virusa, a epidemiološka situacija na području Semberije je nepromijenjena – u karantinu u Domu učenika smještena su dva lica iz Bijeljine i Ugljevika, koja se osjećaju dobro, bez simptoma zaraze.

Na osnovu podataka gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu, u bolničkoj izolaciji nalazi se sedam lica, 273 je pod stručnim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe, dok u bolničkom karantinu nema pacijenata.

Bolnica „Sveti Vračevi” do sada je dobila rezultate za 597 lica koja su testirana na prisustvo kovida-19, a Dom zdravlja Bijeljina poslao je ukupno 328 uzoraka u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *