Most na Rači dio regionalnog povezivanja naroda i privrede /VIDEO/

Dionica Sremska Rača-Kuzmin, projektuje se kao dio budućeg autoputnog pravca prema Bijeljini. Početak saobraćajnice najvišeg putnog ranga  predviđen je u blizini postojeće denivelisane raskrsnice Kuzmin, prolazi kroz naselja Kuzmin i Bosut sve do postojećeg Graničnog prelaza kod Sremske Rače.

Najzahtjevniji dio dionice predstavlja most preko rijeke Save, gdje radovi napreduju dobrom dinamikom, ocijenili su danas resorni ministri koji su obišli radove u Rači.

Realizacije ovog projekta prihvatila se turska kompanija Tašjapi koja će kako je rečeno u Sremskoj Rači posao obaviti uspješno.

Ambasador Turske u Srbiji ocijenio je da je ovo najbitniji projekat koji je do sada urađen, naglasivši da je za Tursku od izuzetnog značaja da faza projekta sa strane BiH bude završena što prije.

Turska kompanija pa i naše kompanije rade punom parom, pa će most preko Save u Rači biti završen za dvije ipo godine, rekla je Zorana Mihajlović i ukazala na značaj regionalnog povezivanja, istakavši da Srbija danas sa svim svojim projektima učestvuje sa 13 milijardi evra u regionalnom povezivanju.

Ovaj most i auto-put povezuju Srbiju, Republiku Srpsku i BiH i znače mnogo za narod Srema i Semberije, ali i za dvije zemlje,  izjavio je tokom obilaska gradilišta mosta na Savi u Sremskoj Rači ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović.

Predsjednik Srbije je kaže Mitrović shvatio da mostovi unapređuju saradnju između država regiona i ukazao na značaj zajedničkih graničnih prelaza.

Završili smo proces eksproprijacije i planske dokumente, što su neophodni uslovi za izgradnju dionice auto-puta sa naše strane. Rača više neće biti usko grlo niti smetnja u dobrim odnosima dvije zemlje”, rekao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović.

Radove na mostu preko Save u Rači koji se gradi na trasi budućeg auto-puta, obišao je i prvi čovjek Bijeljine. Ovo je kaže prvi preduslov da se uzgradi auto-put od Beograda do Sarajeva.

Most na Savi u Sremskoj Rači dio je budućeg auto-puta ka Bijeljini, a vlast u Republici Srpskoj je izgradnju auto-puta od Beograda do Banjaluke označila kao nulti prioritet.

Ukupna dužina mosta biće 1,3 kilometra, od čega je 330 metara čelična konstrukcija nad rijekom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *