U Srbiji produžen rad kafića – U Crnoj Gori skraćen /VIDEO/

Epidemiolog Darija Kisić rekla je poslije sjednice Kriznog štaba da je epidemijska situacija izuzetno stabilna ali nesigurna, sa nekoliko desetina novozaraženih osoba dnevno.

Donijeta je odluka da se rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produžava do 23 časa uz poštovanje svih propisanih mera. Ukupan broj ljudi u zatvorenom prostoru treba da bude limitiran kvadraturom prostorije, udaljenost između gostiju najmanje jedan i po metar.

Istakla je  da je od početka školske godine izuzetno stabilna situacija – za četiri nedjelje samo jedan slučaj loklane transmisije u školskoj sredini.

Uprkos nekim najavama, stručni tim Štaba nije dozvolio održavanje manifestacija koje su zbog epidemije već nekoliko puta odlagane. Slovenija je podigla rampu za građane Srbije.

Od danas pa do 12. oktobra, zbog porasta slučajeva korona virusa u Nikšiću, Beranama i Andrijevici biće zabranjeno napuštanje domova od 22 časa do pet sati ujutro, a zabranjen će biti i rad ugostiteljskih objekata i kućne posete. U Rožajama će od 28. septembra biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete. U Kotoru, Budvi, Podgorici i Pljevljima će od  danas  do 12. oktobra ugostiteljski objekti smjeti da rade do 22 sata.

Nove restriktivne mjere, mogu dati rezultate za 10 do 14 dana, kaže pomoćnik direktora IJZ dr Senad Begić.

 U Hrvatskoj je u protekla 24 časa registrovano je 48 zaraženih virusom korona. U Sloveniji je u posljednja 24 časa potvrđeno još 39 slučajeva virusa korona, dok je preminulo dovoje ljudi, saopštila je danas slovenačka Vlada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *