Donirano pet novih plastenika /VIDEO/

Socijalno preduzeće Agroplan unapređuje organsku proizvodnju kako u plastenicima tako i na otvorenom polju.

Posao je zahtjevniji, prinosi su niži, ali je kvalitet roda zagarantovan, što je tržište već prepoznalo. Danas im je zvanično predat na upotrebu novi plastenik u okviru projekta “Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH, što će omogućiti širenje proizvodnje i zapošljavanje.

U Bijeljinu je preko ovog projekta čiji su sufinansijeri bili Ministarstvo spoljnih poslova Njemačke i Grad Bijeljina, stiglo pet plastenika, koji predstavljaju direktnu socio – ekonomsku pomoć, a odabir korisnika izvršio je bijeljinski Centar za socijalni rad.

Nevladina organisacija ASB obezbijedila je kroz ovaj projekat plastenike za  porodice i Nevladine organizacije u 12 lokalnih zajednica širom BiH.

Ovaj projekat se sprovodi u posljednje četiri godine a najbolji partner su ocjenjuju u ovoj organizaciji Centri za socijalni rad koji prate status svojih korisnika.

Za 2021. priprema se projekat koji će biti realizovan u BiH i regionu, a planirano je da bude dodijeljeno 140 plastenika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *