“Merkelova pred kraj mandata želi da pruži podršku i Incku i Šmitu” /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga brine porast broja novozaraženih korona virusom, kojih je danas, kako je naveo, značajno više u odnosu na prethodnu subotu. “Odakle su gradjani najviše doputovali, gdje je najveći standard, najviše napreduje korona virus”, kazao je Vučić tokom obilaska izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu. On je danas komentarisao i susret Angele Merkel i Kristijana Šmita.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je svaki susret sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel važan, pa tako i najavljeni sa Kristijanom Šmitom i njegovim prethodnikom Valentinom Inckom, rekao je to odgovarajući na pitanje o predstojećem susretu Merkelove sa Šmitom i Inckom i koliko je taj susret protokolaran, a koliko može imati značajniji uticaj na Šmitovu dalju politiku u BiH, ali i na pritiske na RS.

On je kao “tragikomične” okarakterisao i navode da je na nedavno održanoj fudbalskoj utakmici izmedju Partizana i Novog Pazara, on od navijača tražio i da skandiraju šovinističke uvrede i pogrde upućene njemu lično.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji Vučić je naveo da su nadležni znali da će doći do povećanja broja zaraženih jer su gradjani Srbije putovali u zemlje u kojima je rasprostranjen delta soj korona virusa. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, na pitanje o kovid-propusnicama, odgovorio da će se o tome konsultovati sa strukom, ali da se mora poštovati ustav.

Vučić je kazao da će nova kovid bolnica u Novom Sadu, u koju se ulaže oko 28 miliona evra, biti završena za četiri mjeseca i najavio da će do kraja godine biti povećana plata zdravstvenim radnicima i nemedicinskom osoblju ukoliko Srbija održi trenutnu ekonomsku stopu rasta. Najavio je i da će država od 2022. godine svakom hospitalizovanom pacijentu izdavati račun koliko je koštalo njegovo zbrinjavanje, ali da će država nastaviti sve plaćati.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *