Parada ponosa u Sarajevu, okupili se i protivnici /VIDEO/

Treća po redu parada ponosa ove godine pod sloganom “Otpor sa margine” održana je danas u Sarajevu. Povodom tog događaja na ulicama je bio prisutan veliki broj pripadnika policije, a grupa građana organizovala je kontraprotest.

Cilj povorke kojoj je ovogodišnji slogan “Otpor sa margine” jest da se upozori na navodno na diskriminisan položaj osoba LGBTIQ populacije u BiH. Paradu ponosa u Sarajevu obezbjeđivalo je danas 1.000 policajaca. Otpor s margine”, “Radnička klasa duginih je boja” i “Hoću da volim” samo su neke od poruka koje su nosili učesnici parade.

Istovremeno se na ulicama Sarajeva u centru grada održavao i protest protiv Parade ponosa, a koji su organizirali Inicijativa “Iskorak” i stranka Vjera, narod i država. Za prisutne na protestima nije prihvatljiva Parada kojom LGBTIQ osobe ukazuju na svoj loš društveni status, smatraju da se time ugrožavaju, tradicionalne vrijednosti.

Inicijativa je u Facebook pozivu za protest, između ostalog, istakla: “Ne dajte im svoju djecu! Pridruži se i digni svoj glas!”. Poručili su da je ovo “protest ponosa i časti”. Podsjećamo, prva Parada ponosa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana je 2019. godine.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *