Kusturić: Izbačeno 30 tona vode na požar na Čvrsnici /VIDEO/

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske od jutros su izvršili 30 naleta i izbacili 30 tona vode u akciji pomoći u gašenju požara na Čvrsnici u Parku prirode Blidinje, rekao je Srni direktor tog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je naveo da je riječ o veoma kompleksnoj operaciji sa mnogim otežavajućim okolnostima.

“Linija požara je dugačka oko tri kilometra, a gašenje otežava umjeren do jak vjetar promjenjivih smjerova, kao i jak dim na požarištu, uz činjenicu da je požarište na nadmorskoj visini od 1.400 metara”, istakao je Kusturić.

On je naveo da su pripadnici Helikopterskog servisa juče na osnovu zahtjeva Republičke uprave civilne zaštite, uz saglasnost srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske, upućeni na navedeni lokalitet radi gašenja požara iz vazduha.

Kusturić je rekao da je, u kordinaciji sa Republičkom upravom civilne zaštite i predsjednikom radne grupe za formiranje protipožarne jedinice Federacije BiH Marinom Raspudićem, u rejonu Blidinje zbog niskog vodostaja instaliran bazen za vodu koji je obezbijedila Republička uprava civilne zaštite.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *