Korona virus i Balkan: Zabrane javnih skupova, zatvaranje škola… /VIDEO/

Potvrđena su četiri nova slučaja virusa korona u Republici Srpskoj. Riječ je o osobama sa područja Banjaluke koji su prilikom boravka u inostranstvu bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Svo četvoro zaraženih su sa područja Banjaluke. Riječ je o muškarcu i ženi koji su odmor proveli u Austriji, a bili SU u kontaktu sa zaraženim u Hrvatskoj, te o muškarcu i ženi koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama u Sloveniji.

Virusom korona u Republici Srpskoj zaraženo je trenutno osam lica. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 376 osoba, a u izolaciji na Univerzitetskom kliničkom centru petoro lica.Za tri osobe se čekaju rezultati nalaza.

Ministar zdravlja je podsjetio da u Srpskoj nije proglašeno vanredno stanje, već da su uvedene vanredne, odnosno preventivne mjere, te da postoji mogućnost i rigoroznijih mjera što će zavisiti od situacije jer se očekuje povratak velikog broja građana RS koji su zaposleni u Italiji i Sloveniji. U isto vrijeme u FBiH nisu zabilježeni novi slučajevi.

Dvije osobe koje su primljene sinoć u bolnicu u Mostaru trenutno su izolaciji, i rezultati njihovih testova se još čekaju. Do sada su prijavljena tri slučaja zaraze, sva tri u Zenici, a 384 osobe su pod nadzorom.

I u Srbiji je zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom, što ukupan broj zaraženih osoba povećava na devetnaest. Tako su danas stupile na snagu i nove mjere-Od jutros su iz Srbije ka Hrvatskoj zatvorena tri, a iz BiH, odnosno Republike Srpske ka Srbiji više graničnih prelaza.

A na Hrvatskoj granici blokada prevoza zbog korona virusa. Kamioni preduzeća iz Republike Srpske koji prevoze robu u Italiju i iz te države zaustavljeni su u Hrvatskoj. To može nanijeti veliku štetu privredi Srpske, upozoravaju iz Privredne komore RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *