Puštena u pogon rudarska mehanizacija vrijedna devet miliona KM /VIDEO/

Nova rudarska mehanizacija Rudnika i termelektrane /RiTE/ “Ugljevik”, ukupne vrijednosti devet miliona KM, puštena je danas u pogon na rudniku Površinski kop “Bogutovo selo”, u prisustvu generalnog direktora “Elektroprivrede Republike Srpske” Luke Petrovića i rukovodstva preduzeća.Riječ je o četiri kamiona “damper”, te mašinama “turn-dozer” i “greder”.

Na Površinskom kopu Bogutovo selo RiTE Ugljevik, danas je puštena u rad nova radna mehanizacija. Ukupna vrijednost ove značajne investicije je oko 9 miliona maraka.

Realizacijom ove nabavke biće dodatno olakšani zahtjevni poslovi rudara u Radnoj jedinici Rudnik, kaže vršilac dužnosti direktora RiTE Ugljevik Čedomir Stojanović.

Ovo je kaže Stojanović samo dio planiranih investicija koje je realizovalo ovo preduzeće. Na zanavljanju kontigenta mehanizacije radiće se i ubuduće.

Fotogalerija:

U toku su kažu u rukovodstvu ovog preduzeća i redovne investicije na Termoelektrani. Sistem za odsumporavanje je u probnom radu i za sada je opravdao očekivane rezultate.

Puštanju u rad nove rudarske mehanizacije na rudniku u Ugljeviku prisutvovao je i generalni direktor “Elektorprivrede RS” Luka Petrović. Preduzeće RiTE Ugljevik najveći je proizvođač elektirčne energije i ostvaruje najveći prihod unutar sistema elektroprivrede Srpske, rekao je Petrović.

Govoreći o rudarskoj opremi, generalni direktor “Elektroprivrede Srpske” ocjenjuje da je rudnik u Ugljeviku u dobrom stanju.

Ovo preduzeće kaže Petrović ima ozbiljne investicione planove u narednim godinama, isključivo s ciljem povećanja obima proizvodnje, produženja radnog vijeka i stabilizacije proizvodnje.

Matično preduzeće će naglašava generalni direktor Elektroprivrede podržati sve investicije Rudnika i Termoelektrane Ugljevik.

Važno je reći isriče Petrović, da smo napravili dobar investicioni ciklus i da se nastavljaju projekti koji će biti u funkciji stabilizacije rada Termoelektrane Ugljevik, kao najvećeg proizvođača elektirčne nergije u RS.

Nova radna mehanizacija uvedena je u rad uz prisustvo velikog broja zaposlenih na Rudniku Površinski kop “Bogutovo selo” u opštini Ugljevik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *